Vrei sa fii model videochat? Cum te asiguri ca vei colabora cu un studio de incredere? Afla capcanele in care sa nu cazi!

Lumea videochat-ului este, asa cum e in orice industrie de altfel, plina de oportunitati, dar plina si de persoane care vor sa profite. Despre videochat s-au spus foarte multe lucruri, insa cert e ca la ora actuala e unul dintre cele mai bine platite domenii, fara doar si poate.

Iti doresti sa faci primii pasi catre aceasta cariera si sa fii un model videochat de succes? Ei bine, trebuie sa intelegi ca cea mai importanta decizie pe care o vei face este studioul pe care-l alegi ca si colaborator.

Daca te gandesti la varianta in care sa lucrezi pe cont propriu, de acasa, te asigur ca rezultatele tale nu vor fi nici pe departe cele pe care ti le doresti. De ce? Raspunsul e foarte simplu – ai nevoie de foarte multe cunostinte, informatii si da, bani! Sa amenajezi un studio, fie el si in propria casa, implica un efort financiar mare. Ai de cumparat o camera video profesioanala, microfon, lumini, computer performant, iar pe langa toate acestea e nevoie de o conexiune buna la internet, cunostinte avansate ale platformelor utilizate, de gestionare a veniturilor, de marketing, securitate si contabilitate.

Asadar, un studio este directia catre care trebuie sa te indrepti. Dar cum sa alegi unul cinstit? Iti voi prezenta in cele ce urmeaza cateva din capcanele pe care le folosesc din pacate unele studio-uri de videochat.

Venituri foarte mari, dar procent foarte mic

Asa cum am mai spus, in videochat se pot face bani grei, e foarte adevarat, iar datorita acestui lucru multe studiouri profita si incearca sa atraga viitoarele modele promitand venituri uriase. Ceea ce nu cunosc tinerele e ca procentul lor din acele incasari e unul mic sau nu e atent stabilit de la bun inceput, astfel incat se va ajunge inevitabil la anumite neintelegeri.

Ce poti sa faci cu privire la acest aspect? Alege un studio care-ti explica foarte clar si exact banii pe care-i vei primi. Ca de exemplu, luxurystudio.ro, echipa recunoscuta pentru performanta si profesionalism, e un reper de incredere, venind in intampinarea tinerelor care vor sa aleaga aceasta meserie cu o prezentare detaliata a ofertelor. In cadrul unei perioade de 2 saptamani, pentru un minim de 70 ore lucrate, modelele din cadrul Luxury Studio au parte de procente cuprinse intre 50 si 65%, in functie de incasari. De asemenea, in cazul in care orele lucrate sunt peste 80 va creste si procentajul cu 5%. Mai multe informatii puteti obtine contactand echipa luxurystudio.ro. In felul acesta trebuie sa arate un studio de incredere – sa ofere oricand informatii concrete si reale.

Atentie la semnarea contractului

Pentru ca de multe ori ceea ce se spune nu e asemanator cu ceea ce e trecut pe hartie, e important sa se verifice cu atentie contractul inainte de a fi semnat. Daca te intrebi de ce afla ca pe piata exista studiouri care, in ciuda promisiunilor, iti impun taxe de incepere a colaborarii, cu privire la purtarea unor vestimentatii sau care te vor amenda in cazul in care nu respecti anumite cerinte.

Sunt convins ca nu-ti doresti sa realizezi ca din castigurile tale vei fi penalizata si ti se vor retrage sume importante de bani doar pentru ca nu ai inteles sau nu ai citit cu atentie contractul semnat.

E o metoda destul de golaneasca, insa e semn foarte clar ca acel studio nu e de tine. Evita cu orice pret sa colaborezi cu acestea!

Fii sigura ca lucrezi legal

Trebuie sa intelegi ca atunci cand lucrezi ca model videochat esti ca oricare angajata din Romania, ceea ce inseamna ca ai anumite drepturi, dar si obligatii. E necesar in acest sens sa platesti catre stat o parte din veniturile tale.

Cu toate acestea, nu ar trebui sa fie in responsabilitatea ta acest lucru. Un studio care se respecta si care lucreaza in mod legal va avea un departament financiar-contabil, care se va ocupa de acest aspect, asigurandu-se ca toate darile catre stat sunt trimise la timp.

Angajatorul lasa aceste aspecte in grija ta? Atunci fii sigura ca ceva nu este in regula!

Prin urmare, alegerea unui studio de videochat trebuie sa fie facuta intelept, fara graba, fiind una care e strans legata de modul in care te vei dezvolta si vei evolua in acest domeniu permanent in dezvoltare.