Viteza crescuta, spam redus

1. Nu vreau incetinire

Attempt to notify any blogs linked to from the article – aceasta optiune nu face altceva decat sa notifice alte bloguri despre faptul ca se face o postare noua pe blogul meu. Cum face asta? Prin intermediul unor servicii de update. Implicit, WordPress foloseste rpc.pingomatic.com, dar se pot adauga si altele. Lista lor o puteti vedea in partea de jos a paginii Settings > Writing din interfata de administrare a platformei:

Pare un lucru bun… de ce vreau eu sa debifez aceasta optiune? Pentru simplul fapt ca aceste servicii pot uneori sa fie cazute si sa dea timeout, sau sa mearga incet. Aceste probleme incetinesc blogul, iar eu nu-mi doresc asta. Pe de alta parte, convingerea mea e ca traficul castigat cand aceasta optiune este activa… este nesemnificativ. Si-atunci prefer sa o dezactivez. Nelamuriri?

2. Comentarii curate, fara spam

Allow link notifications from other blogs (pingbacks and trackbacks) – permite altor bloguri / site-uri sa adauge linkuri in sectiunea de comentarii a blogului meu.

In primul rand… spuneti-mi cand a fost ultima data cand ati vazut un asemnea link in sectiunea de comentarii a unui blog si ati dat click pe el? Mda… nici eu nu mai stiu. Pentru ca cititorii ignora aceste “comentarii”. Asta in cazul fericit, pentru ca de multe ori se simt deranjati de ele.

In al doilea rand, sunt de parere ca de multe ori comentariile la un articol adauga valoare continutului, iar aceste pingbacks nu adauga deloc valoare. Nu aduc nimic in plus. Sunt doar link-uri spre un articol. Nimic mai mult. Nu aduc idei noi, pareri noi. Nimic.

In al treilea rand, sunt genul caruia ii plac lucrurile ordonate. Deasemenea, imi place ca atunci cand citesc ceva, informatia sa nu fie  fragmentata de sectiuni inutile. Asa ca ma deranjeaza sa citesc comentariile unui articol si sa dau peste nenumarate pingbacks. E enervant. E ceva ce nu vreau sa citesc, nu ma intereseaza, dar cu aceasta optiune activata… mi se indeasa pe gat. Si pentru ca imi respect cititorii… eu nu vreau sa fac asta. Vreau ca sectiunea mea de comentarii sa fie curata, fara spam, fara informatie inutila cititorilor, fara fragmentari care sa-i deranjeze. Vreau sa poata urmari usor discutiile, fara sa fie deranjati de “paraziti”.

Avand in vedere aceste aspecte, prefer sa dezactivez si aceasta optiune.

Inainte sa cititi acest articol… stiati ce fac cele 2 optiuni? V-ati informat despre ele, sau ati trecut repede peste ele si le-ati lasat asa cum erau dupa instalare? Sunteti pro sau contra dezactivarii lor?

Add a Comment