Stilul de viata al sportivilor de performanta

Ca sa devii un sportiv de performanta nu este suficient sa alergi de cateva oi pe un teren de football. Si nici sa pretinzi ca ridici cateva greutati timp de cateva minute. Sportivii de performanta isi transforma antrenamentele intr-un adevarat stil de viata, cea mai mare parte din timpul lor fiind petrecut in interiorul unei sali dotate. Chiar si atunci cand sunt in timpul liber, ei nu fac deloc compromisuri. Si nici nu trec cu vederea recomandarile antrenorilor sau ale profesionistilor care-I indruma.

Pe termen lung, nu mai e o noutate ca, sportivii, indiferent de varsta sau sex, arata mereu impecabil, trasaturile corpului fiind cu usurinta evidentiate la orice varsta. Dar mai cu seama dupa trecerea de 40 ani cand acestia arata ca la douazeci.

Daca si tu vrei sa te regasesti in aceste randuri si-ti doresti sa te bucuri de acelasi stil de viata energic si plin de beneficii uimitoare, iata cateva dintre secretele sportivilor de performanta pe care n-o sa ti le zica nimeni pe gratis.

Sportivii fac miscare inca de la prima ora a zilei

Primele ore ale diminetii reprezinta un moment excelent pentru antrenarea mintii si a trupului. Asadar, inca de cum s-a ridicat soarele pe cer, cei mai buni sportivi aleg inainte de a pleca la locul de munca sau de a-si derula orice altfel de activitati, sa faca cel putin 30-60 minute de miscare. Asa se exprima cum de nu doar o data, ai vazut sportivi in alergare antrenandu-se in parc sau chiar prin vecinatatea zonelor rezidentiale. De multe ori, tot asa se incheie si ziua.

Iau steroizi pentru a-si creste masca musculara sau pentru mentinerea ei sub control

Acei muschi prezenti pe abdomenul unor sportivi nu sunt intodeauna rezultatul exclusiv al muncii depuse in timpul antrenamentelor. Sigur, contribuie si alimentatia, dar folosind steroizi cu administrare orala sau injectabili, ei isi pot creste mai usor masa musculara sau sa o pastreze asa cum s-a format dupa o serie de eforturi prelungite. Bineinteles, aceste substante nu trebuie administrate oricum. Fiecare corp are propriul sau necesar astfel ca, la recomandarea unui antrenor personalizat sau a unui medic, fiecare sportiv beneficiaza de propria lui cura de steroizi.

Evita sa imbine proteine sau compusi similari la aceiasi masa

Imbina stilul de viata cu mai multe tipuri de sport

Se stie ca sportivii sunt printre cei mai mari consumatori de proteine si carbohidrati. Totusi, nu faceti confuzie! Alimentatia unui profesionist nu consta nicicum in preparate de tip fast-food, prajeli etc. Acestea investesc deopotriva in mancaruri destinate sportivilor, ori consuma tot felul de alimente care cu adevarat contin o serie de nutrienti de care are nevoie corpul – vitamine, minerale, antioxidanti etc.

Iar un lucru extrem de important din punct de vedere nutritional este si evitarea combinatiilor de substante similare ce pot duce de exemplu, la depunerea kilogramelor in plus. Un exemplu uzual din viata oamenilor de zi cu zi e consumul de paste cu paine.

Consuma suplimente alimentare menite sa sprijine corpul in situatii suprasolicitante

Pe langa steroizi exista o multime de suplimente alimentare concepute special pentru a le creste rezistenta in fata unui efort intens precum: arginina, spirulina, Omega-3, creatina, resveratrol etc.

Din nou, ele sunt stabilite in functie de programul orar al fiecaruia, dar si de cerintele corpului. Astfel ca, un sportiv de performanta care se antreneaza minim 6 ore pe zi, poate necesita o alimentatie si suplimente alimentare diferite fata de cel care dispune de un antrenament injumatatit. Concentratiile sunt de asemenea alese in mod personalizat, lucru care este important a fi pus in practica si in viata oamenilor obisnuiti.

Asadar, pentru a avea un corp frumos si o sanatate de fier, asa cum reflecta si sportivii de top, urmarea unui stil de viata sanatos este cea mai buna alegere.

Add a Comment