Sfaturi si bune practici in curatarea fibrei optice

Exista o serie de lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand efectuati verificarea si curatarea fibrei optice. Sigur ca in primul rand aveti nevoie de produse bune de curatat fibra optica.

Inainte de a inspecta conectorii de fibra optica sau alte componente optice este critic sa opriti orice surse laser. De asemenea asigurati-va ca ati deconectat cablul de la ambele capete sau ca receptorul de card este scos din carcasa. Purtati cu dumneavoastra o pereche de ochelari de siguranta si folositi-i atunci cand va pregatiti sa curatati fibra optica, acolo unde este necesar. Acesti ochelari de protectie speciali creati trebuie sa indeplineasca o serie de standarde in vigoare si sa fie adaptati surselor de laser utilizate in mediul in care activati.

Daca aveti produsele de curatat fibra optica, v-ati pregatit si cunoasteti exact ce trebuie sa faceti. teoretic puteti incepe procedeul. Inainte de a-i curata insa nu uitati sa verificati conectorii sau adaptorii. De asemenea, trebuie sa inspectati si sa curatati conectorii intotdeauna inainte de a realiza o conexiune. Pentru a conecta sau a deconecta o fibra optica este indicat sa utilizati carcasa conectorului. Pastrati la indemana un capac de protectie de pe conectorii de fibre descoperiti.

Pentru a preveni transferul accidental de praf intre conectori, puneti capacele de protectie neutilizate intr-un recipient curat si sigilat. Pentru un acces facil localizati containerele din apropierea conectorilor.

Intotdeauna, dupa ce ati folosit produsele de curatat fibra optica (de exemplu servetele, betisoare) aruncati-le in mod corespunzator si fiti atent sa nu intre in contact cu alte elemente ale fibrei optice.

Atentie:
– Folositi alcool si servetele umede fibra optica doar in cazul in care va puteti asigura foarte bine ca nu veti lasa reziduuri pe capete. Acestea pot duce la defectarea echipamentului.

– Nu va uitati niciodata intr-o fibra optica in timp ce sistele laser sunt in functiune.

– Nu folositi niciodata lupe portabile sau dispozitive de focalizare pentru a inspecta conectorii fibrei.

– Produsele de curatat fibra optica folosite se arunca si nu se mai pot reutiliza in siguranta (exista riscul sa trasferati praf in alte locuri).

– Nu atingeti niciodata partea curata a produselor de curatat fibra optica (servetel, tampon, betisor, alt material textil)

– Nu atingeti gura sticlutei de alcool utilizat pentru curatarea fibrei optice.

Pentru produse de curatat fibra optica, accesati pagina magazinului de fibra optica de la PRO NETORKING: servetele umede sau uscate, sprayuri, betisoare si alte solutii speciale de curatare vizitati magazinul online pro-networking.ro

Preturile sunt avantajoase, exista multe produse pe stoc si livrarea acestora se face in timp util. Toate acestea sunt completate de servicii impecabile de suport tehnic, garantii si preluare comenzi.

Add a Comment