Service laptop, ce inseamna?

service-laptop

In acest articol vom aborda subiectul problemelor in tehnologie in general si al laptop-ului mai specific. O data cu dezvoltarea tehnologiei gadget-urile devin din ce in ce mai sensibile si mai usor de stricat. Daca pana nu demult un telefon mobil era un lucru care nu putea fi stricat chiar atat de usor, in sensul ca daca il scapai o data pe ciment nu riscai sa i se crape instant ecranul, in prezent aproape toate telefoanele noi daca le-ai scapat si o singurata data de la o distanta relativ mica deja poti sa iti iei adio de la acesta.

Acelasi lucru este valabil si pentru alte dispozitive electronice cum ar fi de exemplu laptop-ul. Pe masura ce trece timpul acestea vin cu display-ul din ce in ce mai mari, ceea ce in acelasi timp iti aduce o claritate mai buna a imaginilor si a filmelor, insa mareste si sansele ca laptop-ul tau sa sufere stricaciuni severe sau minore, in functie de situatie. Astfel, in acest articom vom discuta despre ce inseamna service-ul de laptop, adica ce presupune acesta, care sunt principalele defectiuni intalnite la acesta.
Asadar, laptop-ul este cu siguranta unul dintre bunurile electronice care cresc in popularitate in fiecare an, in mare parte pentru ca pentru a fi un om de afaceri fara un laptop este aproape imposibil, insa o data cu aparitia si dezvoltarea tabletelor putem spune ca acest lucru nu mai este cazul, cat si pentru ca marea majoritate a studentilor prefera sa isi cumpere un laptop pe care sa il aiba la ei cand studiaza in timpul facultatii, decat un computer personal care este foarte greoi de mutat si in plus risti sa il strici mult mai usor.

In principal exista doua mari categorii de reparatii sau de operatiuni care se pot realiza in privinta unui service de laptop ca depanarelaptop, iar acestea se leaga de cele doua mari arii ale unui laptop, sau computer personal, si anume partea de hardware, si cea de software.
Pentru cei care inca nu sunt familiarizati cu acesti termeni, partea de hardware a unui laptop/ computer personal se refera la componentele fizice ale acestuia, fie ca vorbim despre cele importante, cum ar fi placa de baza, sursa, procesorul, placa video, placa de memorie RAM, Hard-Diskul si asa mai departe, ori despre componentele periferice, cum ar fi tastatura, mouse-ul unitatile optice de scriere etc. Service-ul de laptop pe partea de hardware implica reparatiile strict la aceste componente, fie ca vorbim despre operatii de upgrade, de reparatii, de inlocuire sau de intretinere.
Pe de cealalta parte, partea software a unui laptop/ computer personal se refera la orice intra in sistemul sau de operare, fie ca vorbim despre windows dau linux, si programele sale, antivirusi, jocuri si asa mai departe.

Add a Comment