Schimbarile pe plan profesional si reorientarea spre IT

Ideea de reorientare profesionala poate aparea dintr-o multime de motive, iar nemultumirea, lipsa satisfactiei in cazul jobului actual este una dintre cauze. Nu este desigur ceva de blamat, oricine are libertatea de a face asta, mai ales daca deja exista un plan format vizavi de o abordare viitoare.

Tot mai multi isi indreapta atentia spre domeniul IT, fiind promitator atat in ceea ce priveste volumul de munca, dar si partea financiara. Dat fiind contextul actual al pietei, o astfel de alegere pare inspirata, mai ales pentru pasionatii de tehnologie, cei care au motivatie sa invete si sa deprinda un limbaj de programare.

Desigur, nu vorbim despre o alegere pe care sa o faci imediat, un timp de gandire fiind mai degraba potrivit in acest sens. Asigura-te ca stii, pentru tine, raspunsul la cateva intrebari, inainte de toate.

  • Te gandesti cu adevarat la o conversie profesionala sau esti intr-un blocaj de scurta durata?
  • Ce capacitate ai de a invata ceva nou, ce tine de alt domeniu si in ce masura esti dispus sa investesti timp in invatare?
  • Ai reusi sa inveti o meserie noua (in acest caz in IT) intr-un timp eficient?
  • Te intrebi daca companiile IT sunt interesate sa angajeze incepatori? E usor sa intri in domeniu?

Desigur ca poate fi destul de confuza o astfel de situatie. Sau vrei mai mult de la tine, de la viata ta profesionala, dar sa nu stii daca esti capabil sa faci pasul necesar in aceasta directie. Regasesti mai jos cateva informatii care te pot ajuta sa te decizi daca sa urmezi cursuri de programare, spre exemplu, este o idee inspirata.

Flexibilitatea companiilor din tara vizavi de reconversia profesionala

Pentru cei care se gandesc la o schimbare profesionala, o veste incurajatoare este faptul ca cele mai multe companii sunt dispuse sa angajeze personal in IT chiar daca nu au in spate vechime, de exemplu.

Sunt multe care intervieveaza potentiali angajati care abia au iesit de pe bancile facultatii sau au urmat un curs de specialitate. Acestea ofera, in cele mai multe dintre cazuri si training noilor programatori, deci formarea se va realiza sub instruirea unui personal avizat. Bineinteles, in anumite contexte, aceasta posibilitate nu exista, pentru posturile de seniori sau cele care impun anumite rigori.

Pentru a invata mai multe despre IT, respectiv despre ramura de interes, in acest domeniu informarea trebuie sa fie permanenta. Ai la dispozitie in acest sens tot felul de surse. Vorbim despre un fenomen, am putea spune, data fiind si cererea mare de personal in cadrul companiilor IT si nu numai. Pentru ca traim intr-o lume in continua expansiune a digitalizarii, fii sigur ca de personal va fi mereu nevoie.

Aplicatiile mobile, gaming-ul, website-urile, diverse programe ale electronicelor pe care le folosim, toate au in spate programe pe care le ruleaza, iar acestea sunt scrise de programatori.

In aceste conditii, daca ai potential, cu siguranta ca poti avea in vedere posibilitatea de a urma un curs de programator. Despre acestea poti sa citesti pe fasttrackit.org, respectiv poti opta pentru astfel de cursuri online, acreditate, care sa iti schimbe viitorul profesional si din punct de vedere a satisfactiei si a castigurilor.

Add a Comment