Pregatirea unei sedinte foto

Unul dintre tipurile preferate de sedinte foto a fotografilor este legat de familiile cu copii. Este distractiv sa petreci o ora vorbind si razand cu oamenii in timp ce ii fotografiezi. Poate si pentru ca astfel devin o mica parte imaginilor create, care vor pastra amintirile pretioase pentru tot restul vietii. Dar aceste tipuri de sesiuni nu functioneaza intotdeauna asa cum ar trebui.

Din fericire, cu un pic de planificare si pregatire poti pune cateva lucruri la loc, cateva sfaturi care va pot ajuta ca sesiunile de portrete sa fie eliberatoare, depline si distractive pentru toti cei implicati.

Identifica asteptarile

Indiferent ca sunteti prieteni cu cei fotografati, sunteti din familie sau simpli clienti, sau pot fi chiar proprii tai copii, unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteti face este sa va asigurati ca veti obtine ceea ce va doriti.

Subiectii vor avea si propriile idei, unele preconcepute, cu privire la tipurile de imagini pe care le cauta, iar acesteas-ar putea sa nu fie intotdeauna la fel cu ceea ce ai in minte.

Daca va puteti asigura ca toata lumea este pe aceeasi lungime de unda inainte chiar de a scoate aparatul de fotografiat, intregul proces de la prezentare, fotografiere, la editare, va fi mult, mult mai lin. Daca organizati o nunta, cel mai bine este sa lasati treaba pe mana unui profesionist ca acest fotograf nunta bucuresti jadoris.

Fie ca stiti sau nu subiectii, este important sa va asigurati ca acestia sunt familiarizati si aproba procesul propriu de stil, imagine si portret. Rezultatele cu alti subiecti ca parte din munca ta existenta este o modalitate buna de a le da o idee despre stil si a-i ajuta chiar sa faca o alegere buna.

Acest lucru se poate face foarte simplu, trimitand cateva fotografii de proba prin e-mail, orientandu-i spre un portofoliu online sau asezandu-va la o conversatie despre tipul de sedinta foto pe care si-o doresc.

Fiecare fotograf are o abordare unica de a artei sale si interactioneaza cu oamenii in felul sau. Portrete clasice sau experimente cu diferite ipostaze? Ia ca exemplu Jadoris. Iti lasi subiectii, in special copiii, sa alerge peste tot sau iti place sa controlezi fiecare element al sedintei foto?

Preferi sa pozezi in aer liber, intr-un studio sau o combinatie a celor doua? Vor fi ei capabili sa impartaseasca fotografiile online cu un filigran sau sa ceara la comanda printuri fizice? Char daca poate parea enervant, aceste raspunsuri te-ar putea ajuta sa previi unele probleme si vei economisi o multime de griji si dureri de cap.

Nu toti fotografii au site-ul lor propriu, insa daca il ai, poti include informatii complete despre tipurile de sesiuni pe care le faci in mod normal, cat de mult taxezi, daca esti dispus la calatorii, pentru ca subiectii tai sa-si dea seama daca esti persoana potrivita.

Poti incuraja oamenii sa te contacteze prin e-mail sau printr-un formular pe site-ul, sa va trimita un text sau tweet sau sa posteze pe o pagina publica de Facebook. Ar putea parea cam multa munca, insa odata puse la punct toate aceste aspecte, intregul proces va merge mai lin.

Add a Comment