Outsourcing-ul o practica obisnuita in Bucuresti

Chiar daca este sa vorbim despre un aspect destul de greu de crezut, cand vine vorba de investit in servicii precum Customer Service, BPO, ITO sau SSC, Romania este principala destinatie a investitorilor straini din domeniu. Cu o piata valorificata la peste 1 miliard de euro si cu peste 50.000 de angajatori, aceasta piata este in continua dezvoltare si capteaza pe zi ce trece tot mai multe persoane interesante de acest domeniu.

Revenind la tara noastra, motivul pentru care reprezinta o asemenea destinatie preferata de foarte multe persoane si de foarte multe companii se datoreaza faptului ca ocupam una dintre cele mai mari piete din Europa centrala si de Est avand o populatie in jurul valorii de 20 milioane de locuitori. Un al motiv este conectat de faptul ca in ultimi 20 de ani datorita unei limitari initiale a acesului la informatie si la mediul extern a existant o dorinta din partea tinerilor romani de a studia o gama foarte variata de specialitati, dar si de limbi straine. Acest lucru se reflecta mai ales in sistemul educational si in centrele universitare de la noi din tara, dar mai ales prin exportul de inteligenta pe care Romania il realizeaza.

Outsourcing

Revenind la o privire mai in detaliu a pietei interne dar si orientarea celor care angajeaza oameni intr-un asemenea domeniu catre centrele universitare de la noi din tara, principala destinatie este cea a capitalei Bucuresti. Acest lucru se datoreaza, dupa cum spuneam, sistemului educational si al oamenilor pregatiti in domenii precum IT, auto dar si comunicatii sau telecomunicatii, existenta unei culturi similare celei din vest dar si existentei unei stabilitati foarte dezvoltate intrucat facem parte din UE si NATO.

Daca deja sunteti o persoana care locuieste in Bucuresti si care a finalizat studiile intr-una dintre facultatile si universitatile prezente in acest oras si care detine cunostinte foarte bine dezvoltate atat in domeniul de specializare cat si in cazul unei limbi straine de circulatie internationala puteti sa va orientati catre o astfel de cariera. Un avantaj de care puteti profita este dat de cunoasterea unei limbi straine care sa nu fie de o circulatie internationala intrucat exista o gama variata de companii din foarte multe tari care au nevoie de angajati in domenii variate.

In ceea ce priveste actorii care domina piata de outsourcing putem sa aruncam o privire asupra galei si a premiilor oferite in ultimi ani companiilor din ramurile BPO, SSC sau ITO. In cadrul acestor domenii puteti sa va desfasurati activitatea si in acelasi timp puteti sa ajutati ca Bucuresti sa devina capitala cu cele mai mari investiti din domeniu, iar beneficiile vor aparea chiar din primele luni in care veti profesa avand un venit garantat cu o valoare de peste 15% mai mare decat media anuala.

Add a Comment