La ce este util un panou cu boiler inox

In momentul in care discutam despre panourile solare presurizate, putem sa facem referire si la acele panouri cu boiler inox, care sunt ideale pentru o locuinta.

Mai intai de toate insa, este important de specificat faptul ca instalatia solara are ca si principal scop transferal caldurii captata de catre tuburile vidate, de la energia solara, spre boiler, acesta fiind foarte util pentru prepararea apei calde menajere, care este necesara consumului zilnic dintr-o gospodarie.

In cazul in case se foloseste sistemul presurizat, amplasarea panoului solar presurizat cu boiler de inox, nu mai este decizionala in vederea reglarii debitului de apa la punctul de consum. Panoul solar poate sa fie montat atat la sol cat si pe acoperisul locuintei, atata timp cat toate conditiile optime de captare a radiatiei solare sunt indeplinite.

Sistemul acesta care foloseste boilerul de inox, este un sistem presurizat, si poate sa functioneze la presiunea retelei de distributie a apei reci.

Elementul de absortie va fi constituit de catre acele tuburi vidate cu heat pipe, care au rolul de absorbi radiatia solara, in timp ce caldura rezultata este transferata apei dinauntrul boilerului, prin intermediul unui schimbator de caldura. In cazul acestui tip de sistem presurizat, tuburile vidate nu intra in contact direct cu apa, iar acest amanunt este important de retinut.

Deasemenea, este foarte important de precizat si faptul ca aceste panouri presurizate cu tuburi vidate ce au in compozitia lor head – pipe, pot sa functioneze fara nici o problema, pe tot parcursul anului, in comparative cu sistemele de panouri solare nepresurizate care pe timpul iernii nu pot sa functioneze.

Tuburile vidate ale acestor sisteme presurizate, sunt capabile sa ofere cele mai bune performante chiar si atunci cand cerul este innorat, pentru ca ele sunt capabile sa acapareze radiatiile infrarosii care patrund prin nori.

Referitor la tuburile din sticla, acestea sunt construite cu pereti dubli, de tipul termos, si au vid intre peretii de sticla. Este important de precizat faptul ca tubul exterior are un diametru de 58 mm, si o lungime de 1800 mm.

Referitor la tubul din sticla din interior, este important de precizat faptul ca acesta este acoperit de catre doua straturi selective, care au rolul de a creste nivelul absortiei radiatiilor infrarosii.

Ei binem referitor la aceste sisteme de panouri solare presurizate, este important de mentionat si faptul ca sunt capabile sa asigure necesarul de apa calda menajera pentru una, doua, trei, sau maxim patru persoane.

Boilerul din cadrul acestor sisteme de 150 litri, este realizat integra din inox alimentar, si are o grosime cuprinsa intre 0.5 si 0.7mm, iar in interior are o izolatie din spuma poiuretanica de 55mm.

Greutatea unui astfel de boiler este de 75 de lilograme, in timp ce dimensiunile sale ar fi urmatoarele : L 1800 mm, W 1125 mm, si H 1850 mm.

Asadar, pentru gospodaria ta, cu siguranta un astfel de sistem presurizat, care mai are si o garantie de 5 ani de zile, este ideal pentru a avea apa calda pe tot parcursul anului.