Intretinerea anvelopelor auto

cauciucuriIntrucat majoritatea dintre barbati si femei isi doresc sa detina un mijloc de transport personal, cel mai adesea un autovehicul, va oferim in acest articol cateva sfaturi despre cum puteti sa intretineti mai bine partile esentiale ale unui autovehicul, si anume la partea de anvelope auto.

Asadar, inainte de orice cursa care va dura mai mult timp si necesita sa folositi autovehiculul, deci implicit si anvelopele auto, mai multe ore, este necesar sa va verificati presiunea pneurilor inclusiv presiunea rotii de rezerva. In plus, in afara de faptul ca trebuie sa va verificati presiunea pneurilor inainte de orice cursa mai lunga, este recomandat ca la fiecare patru saptamani sa faceti acest lucru, indiferent daca plecat la o cursa mai lunga sau nu. In acest sens, trebuie sa stiti faptul ca verificarea presiunii pneurilor trebuie sa fie realizata doar cand anvelopele sunt reci, ceea ce inseamna ca dupa ce ai parcurs doi sau trei kilometri cu o viteza redusa. Daca nu puteti sa mergeti mai putin, si va gasiti nevoiti sa va deplasati pe o distanta mai mare, puteti sa va notati si sub-presiunea pentru fiecare dintre anvelope. Dupa ce ati ajuns la un service auto este indicat sa va notati din nou presiunea anvelopelor si doar in acel caz in care observati o crestere a presiunii anvelopelor puteti sa interventi ajustand-o pana cand ajunge la valoarea optima pe care o puteti gasi in cartea tehnica a autovehiculului.

Anvelopele auto pot ajunge sa aiba o banda de rulare cu o adancime a profilului tocita pana la aproape doi milimetri, pentru turisme, si patru milimetri pentru camioane ori autobuze, mai ales daca utilizati in exces anvelopele auto, iar acest lucru este un indicator clar al faptului ca anvelopele auto pe care le folositi s-au uzat si este mai sigur sa le schimbati. In cazul in care va ingrijorati de faptul ca ati uzat peste masura anvelopele auto sau nu sunteti siguri de gradul de uzura al acestora, puteti sa verificati indicatorii de uzura care au fost incorporati in anvelopa in fabrica, indicatori sub forma unor benzi inguste dintr-un cauciuc neted.

Daca ati avut o presiunea de umflare necorespunzatoare ori suspensiile nu au fost verificate, riscati ca anvelopele auto sa prezinte semne clare de uzura neuniforma, iar daca acesti doi factori nu sunt eliminati sau corectati, veti risca ca anvelopele auto sa continue sa se degradeze pana cand nu vor mai putea fi folosite. Cea mai viabila solutie in acest caz este sa apelati la un service specializat de anvelope auto, intrucat uzura neuniforma poate sa fie rezolvata, cel mai adesea, adica ceea ce se traduce in mai putini bani cheltuiti de catre dumneavoastra, atat pentru serviciile de reparare, cat si pentru benzina si alte anvelope mai noi.

Add a Comment