Idei de afaceri profitabile si de sezon

Acum in prag de sarbatori, exista o piata ce o poti specula chiar foarte mult in vederea unor profituri care sa iti completeze bugetul lunii. Oamenii sunt dispusi sa cheltuie foarte mult, mai ales pe cadouri. Se lasa inspirati de fantezia sezonului, a sarbatorilor in sine si astfel ajung sa aprecieze mai tot ce se coreleaza cu acestea.

Pentru cei care doresc sa investeasca timp si ceva resurse pentru a dezvolta un business profitabil in aceasta perioada, iata cateva idei:

  • Produse de tip handmade

Domeniul este unul vast si se poate adesa oricarui amator. Daca ai talent si rabdare poti sa te bazezi pe lucruri de decor sau pe lucruri care sa devina cadouri. Fie ca este vorba de globuri, de braduti de decor din materiale reciclabile, de picturi sau haine impletite, acum mai mult ca niciodata vanzarile din sectorul acestora iti pot aduce mai multe comenzi si mai multe resurse financiare. Desigur ca in mod special decoratiunile de brand sunt printre cele mai cautate.

  • Produse de decor

Indiferent ca sunt handamade sau nu, sunt numai bune de comercializat. Multi sunt cei care se bazeaza pe o astfel de idee si nu gresesc deloc. Spre exemplu, sursa poate fi de genul import din China al unor produse specifice de sezon. Castigul popularitatii este cu atat mai mare cu cat acele produse sunt si mai aparte fata de ceea ce piata ofera. Poate fi vorba despre lucruri practice, mai putin vazute prin magazinele clasice.

Aceasta piata este una vasta si ofera loc pentru toata lumea. Trebuie insa sa pui bine la punct si modul de a comanda, sa tii cont de timpul necesar pana la primirea comenzii si a taxelor aferente, avand in vedere ca importul din China nu este tocmai unul rapid, daca stam sa ne gandim la distanta parcursa de colet. Din fericire, pentru cei interesati, exista chiar si agentii specializate pe acest segment de activitate, privind importurile din China.

Ce poti aduce? Decoratiunile sunt pe primul loc. Dupa aceea, tot ce tine de masa festiva sau de imbracamintea festiva sunt foarte apreciate. Seturile mama-fiica respectiv tata-fiu, cele pentru cupluri sunt oportunitati demne de luat in considerare, daca doriti sa oferiti clientilor  ceva mai iesit din comun, personalizat.

  • Jucarii

Jucariile sunt foarte attractive. O mare parte din farmecul sarbatorilor se datoreaza chiar lor. Pentru aproape orice categorie de varsta, jucariile reprezinta o surpriza mai mult decat incantatoare. Din nou, se manifesta un interes deosebit din partea parintilor de a alege jucarii unice pentru copii. Daca ai idei interesante aici atunci sansele sunt destul de mari sa vinzi in cantitati destul de mari.

  • Dulciuri

Masa imbelsugata este un laitmotiv al acestei perioade, insa nici dulciurile nu trebuie sa lipseasca din ecuatie. In ultima perioada, dulciurile bio, cele facute in casa, cu un control deosebit asupra ingredientelor sunt cele mai preferate. Nu te sfii sa incerci sa te faci cunoscut pe acest segment. Insa va fi si ceva munca. Mai cu seama pentru ca acestea nu pot fi realizate cu mult timp inainte de sarbatori, este de asteptat sa ai un program incarcat pentru a reusi sa finalizezi comenzile pe care le vei primi.

Atat timp cat este creativitate si entuziasm, ai sanse mari sa iti cresti veniturile in mod special luna aceasta. Ce mai astepti?