Flexibilitate maxima, cu polizorul unghiular Bosch

Ne-a obisnuit ca atunci cand avem ceva de reparat sau de construit sa apelam la vecini sau la specialisti de ocazie, pentru a ne ajuta cu cele necesare. Desi cunostintele si informatiile sunt disponibile astazi pe toate drumurile, lipsa uneltelor necesare ne determina de multe ori sa apelam la fel si fel de artificii si sa scoatem mult mai multi bani decat daca am investi in propriile noastre scule.

Sa luam in calcul taierea unei simple tevi sau slefuirea unei suprafete afectate de impuritati, de praf sau chiar de asperitati din constructie. In acest caz, apelarea la ajutorul unui polizor unghiular Bosch ar fi ideala. De unde stiu insa ce polizor unghiular Bosch imi trebuie si care sunt caracteristicile pe care ar trebui sa le indeplineasca acesta? Vom incerca sa va oferim raspunsuri la aceste intrebari, in cele ce urmeaza.

Manevrabilitate sporita

Unul dintre marile avantaje ale sculelor Bosch consta in manevrabilitatea sporita si ergonomia acestora. Astfel, un polizor unghiular Bosch va fi sigur la manuire, fara teama ca acesta il vei putea scapa peste picior sau peste mana. De asemenea, dispozitivul este prevazut cu aparatori pentru discurile de schimb, astfel incat contactul cu mana sa fie cat mai redus. Aceasta, bineinteles, in conditiile unei manevrari corespunzatoare, conform indicatiilor din cartea tehnica.

Din acest punct de vedere, trebuie mentionat faptul ca un polizor unghiular poate indeplini mai multe operatiuni, in functie de lucrarea pe care o avem de executat. Astfel, in vreme ce corpul principal este fix, discul acestuia poate fi schimbat, in functie de dorinte: pentru slefuit, taiat sau debitare lemn. Totodata, aceste dispozitive sunt disponibile atat amatorilor, pentru uz casnic, precum si profesionistilor in lucrari de constructii, care vor avea la dispozitie ustensile de puteri si marimi diferite.

Cu fir sau fara?

Nu in ultimul rand, polizoarele unghiulare Bosch, la fel ca si alte ustensile din aceeasi gama, sunt disponibile cu fir sau c acumulatori. Acestea din urma iti ofera mobilitate si autonomie, fara a fi nevoie sa fim conectati permanent la o retea de curent electric. Astfel, in cazul in care avem de efectuat lucrari la inaltime, spre exemplu, sau in locuri greu accesibile, ne putem folosi cu succes de un polizor unghiular Bosch cu acumulatori.

Dincolo de mobilitate insa, acestea prezinta un usor dezavantaj, cata vreme vorbim despre un pret sensibil mai mare dar si de nevoia unei incarcari periodice, in cazul in care efectuam lucrari in locuri izolate. De asemenea, si greutatea suplimentara generata de atasarea acumulatorului trebuie luata in calcul.

Pe de alta parte, polizoarele cu fir iti asigura putere constanta in orice moment al lucrarii, cu conditia accesului la o sursa de energie electrica. Dezavantajul in acest caz il constituie firul de alimentare, care este insa suficient de lung incat sa iti permita interventiile la distante optime in gospodarie sau in atelierul de lucru.

Add a Comment