De ce se pot defecta barierele de acces?

Un sistem de bariere acces, reprezinta fara doar si poate cea mai buna solutie pentru toti cei care isi doresc sa controleze traficul intr-o anumita parcare publica, privata sau industrial.

Cu siguranta aceste sisteme de bariere acces sunt ideale, pentru ca pot sa permita sau sa interzica accesul intr-o anumita parcare, doar printr-o simpla apasare a unui buton pe telecomanda.

Ei bine, trebuie mentionat insa si faptul ca, desi aceste sisteme de bariere automate pentru acces, sunt foarte rezistente, si sunt de cea mai buna calitate, odata cu trecerea timpului, ele pot sa intampine tot felul de probleme de functionare, mai ales in conditiile in care nu sunt folosite in mod corespunzator.

O prima defectiune a unui sistem automat de bariere, este reprezentata de distrugerea bratului mobil, iar aici este important de amintit faptul ca bratul unei bariere automate este cel care interzice sau cel care permite accesul autoturismelor intr-o parcare. In cazul in care acesta din neatentie sau din alte motive este usor avariat, sau serios avariat, cu siguranta va duce la nefunctionarea corespunzatoare a barierei.

O alta situatie neplacuta care priveste acese sisteme de bariere automate pentru parcare, este aceea in care apare un grad de uzura al mecanismului de actionare. Aici este important de mentionat faptul ca sistemul de actionare al unei bariere automate poate sa nu mai functioneze in parametri, sau poate sa nu mai functioneze deloc daca apare uzura.

Aici un bun exemplu ar fi montarea unei bariere cu un numar mic de cicluri pe zi, intr-o parcare unde traficul este cat se poate de intens. In aceste conditii sunt sanse foarte mari ca sistemul de actionare al bratului sa cedeze, datorita unui grad mare de uzura, si datorita utilizarii intense.

O alta posibila defectiune a unei bariere automate este legata de defectarea placii electronice, iar aici este important de precizat faptul ca pot sa fie necesare si tot felul de reparatii la partea electrica in momentul in care o placa electronica da semne de slabiciune.

Cauzele acestor defectiuni pot sa fie diferite, de la tot felul de fluctuatii de tensiune, si pana la lipsa mentenantei la un anumit interval de timp, sau chiar si patrunderea apei in zona circuitului electric.

Ei bine, dupa cum se poate observa, acestea sunt cateva situatii neplacute prin care poate sa treaca o bariera automata, insa cu siguranta aceste defectiuni nu reprezinta motive reale de ingrijorare.

Indiferent de producatorul de la care vei cumpara sistemul de bariere de acces, vei primi un certificate de garantie pentru produsul respectiv, iar acel certificate de garantie este o certitudine a faptului ca produsul va functiona perfect.

In conditiile in care produsul nu va functiona perfect, cu siguranta va fi reparat in cel mai scurt timp posibil, sau in cazul in care problema este atat de grava incat nu se poate repara, atunci se va impune inlocuirea sistemului de bariere automate.

Asadar, chiar daca se pot defecta si aceste sisteme performante de bariere acces, cu siguranta problemele pot fi remediate in scurt timp.