De avut in vedere atunci cand cumperi un apartament

Dupa ce petrec ani in sir platind chirie, multi realizeaza ca valoarea acesteia, la cat se adauga si alte cheltuieli lunare cu intretinerea, ar reprezenta mai mult decat suficient pentru a plati lunar o rata la un apartament propriu. Decizia de a cumpara o locuinta nu este insa una care se ia peste noapte – dimpotriva, trebuie cantarite foarte bine o serie de aspecte.

Unii ar putea compara cautarea unei locuinte de vanzare cu o adevarata munca de detectiv. Cert e un singur fapt: ofertele trebuie studiate foarte bine, daca se doreste gasirea unui apartament sau a unei garsoniere care sa corespunda perfect cu cerintele.

Zona in care este amplasata locuinta este, probabil, unul dintre cei mai importanti factori in luarea unei decizii. Presupunand ca Brasovul este zona de interes, nu vei putea alege la intamplare din lista de anunturi imobiliare Brasov, ci va trebui sa te documentezi. Iata cateva intrebari pe care ai putea sa ti le pui:

  • Apartament ultracentral sau situat la periferie? Sunt doua detalii care fac diferenta intre cele doua: zonele ultracentrale sunt mai aglomerate si in acelasi timp mai scumpe, iar cele marginase sunt mai linistite si mai accesibile ca pret.
  • Proximitatea fata de puncte de interes specifice trebuie de asemenea sa existe. Nimeni nu isi doreste sa parcurga zi de zi drumuri lungi, sa piarda timp prin trafic si sa piarda efectiv timp incercand sa ajunga la diverse destinatii. Apropierea de locul de munca, de scoala unde merg cei mici, de magazine, institutii si alte asemenea puncte de interes trebuie sa fie de asemenea un criteriu de selectie.
  • Dotarile isi spun cu siguranta cuvantul. Fiecare dintre noi isi doreste confort, un anume standard de viata si asta implica dotarea apartamentului cu toate cele necesare. Cateva de lucruri de baza pe care va trebui sa le ai in vedere in acest caz sunt sistemul de incalzire, instalatia sanitara si electrica, izolatia si calitatea finisajelor.
  • Alte facilitati – aici se inscriu locul de parcare, boxa din subsol pentru depozitarea diverselor lucruri, uscator, loc de joaca pentru copii etc.

Odata stabilite aceste detalii, cantareste foarte bine si urmatorul aspect: vei cumpara o locuinta intr-un bloc vechi, sau intr-un apartament nou, construit recent intr-un ansamblu rezidential urban?

De fiecare parte exista atuuri si neajunsuri, dar analizand mai bine vei ajunge la concluzia ca e mult mai rentabila investitia intr-un apartament nou. Nu vei mai avea griji asociate cu sistemele vechi, care trebuie inlocuite, cu renovari, cu izolatia blocului – la ansamblurile rezidentiale noi toate aceste aspecte sunt bifate din start de catre constructor. Si daca tot mentionam mai devreme despre Brasov, un exemplu de asemenea ansamblu rezidential este si Maurer Residence – unul dintre proiectele de succes ale dezvoltatorului imobiliar Maurer Imobiliare.

Alegerea unui apartament presupune parcurgerea unor etape nu tocmai placute, consumatoare de timp, care pot sa aduca uneori chiar frustrari. In cele din urma insa, avand stabilita clar lista de criterii si bugetul, oricine poate face o alegere de care sa fie pe deplin multumit.

Add a Comment