Curiozitati despre rujurile de buze
|Atunci cand vine vorba despre produse de machiaj, cu siguranta cel mai popular dintre acestea este rujul. Cele mai multe femei nici macar nu ies din casa fara sa aplice putin ruj pe buze, special ales de pe www.makehot.ro.
Rujul este un produs de machiaj atat de popular, astfel incat putem discuta foarte mult despre acesta. Tocmai din acest motiv, in urmatoarele randuri veti descoperi cateva lucruri foarte interesante despre acest produs.
Curiozitati despre rujuri:
- Primul ruj creat de om a aparut in urma acum aproximativ patru pana la cinci mii de ani in Mesopotamia antica. Femeile au folosit pe atunci praful pietrelor pretioase pentru a-si decora buzele.
- Puternicii si bogati Egiptenii vechi au folosit rujuri in mod regulat. Se spune ca pana si Cleopatrei ii placea rujul rosu.
- Unele civilizatii nu au permis femeilor sa apara in public fara machiaj facial extins, cum ar fi civilizatia japoneza straveche, de exemplu.
- 80% dintre femeile americane poarta in mod regulat ruj si peste 25% nu vor parasi casa fara a-si face buzele cu acest produs cosmetic.
- Principalele ingrediente ale rujelor moderne sunt ceara (chiar si ceara naturala de albine), uleiuri, pigmenti si emolienti. Pentru protejarea buzelor impotriva elementelor, rujurile si luciu de buze pot avea, de asemenea, vitamina E, colagen, aminoacizi, aloe vera, produse de protectie solara si hidratante.
- Unul dintre cei mai importanti factori in popularizarea rujului in randul femeilor a fost avansarea secolului al XX-lea in fotografie si film.
- Rujii au data de expirare si pot deveni rancede. Stocarea lor in frigider le poate prelungi viata.
- Rujele naturale (fructe colorate si sucuri de plante) au fost folosite de femei inca din perioada preistorica.
- “Kiss of Death” este un termen care este frecvent asociat cu rujul. A fost inventat din cauza fenomenului “femme fatale” in fictiune, dar si datorita faptului ca unele civilizatii antice au folosit fara voie materiale otravitoare pentru fabricarea rujului.
- Pentru mult timp in evul mediu european, rujurile rosii erau asociate cu inchinarea lui Satan.
- Viata in medii umede, eoliene si in desert a dus la adoptarea pe scara larga a luciu de buze in unele culturi antice. Cea mai faimoasa populatie egipteana a folosit in mod regulat luciu de buze pentru a-si proteja buzele de caldura si de vant.
- Balsamul de buze clar este unul dintre cele mai populare produse de ruj pe piata moderna.
- Lip Gloss a fost introdusa in public in 1930 de catre compania Max Factor.
- Sondajul din 1998 al femeilor americane a aratat ca 32% dintre acestia aveau mai mult de 20 de rujuri.
- Rujurile de buze au devenit populare in randul populatiei feminine dupa ce au crescut filmele alb-negru la Hollywood.
- Cele mai faimoase actrite care au popularizat rujurile au fost Greta Garbo, Joan Crawford, Marilyn Monroe si Elizabeth Taylor.
- Primul ruj rotindu-se intr-un tub a aparut in 1923.
- Unele dintre cele mai populare branduri de ruj sunt Revlon, Urban Decay, Cover Girl, Max Factor, Chanel, Christian Dior, Nina Ricci si MAC Cosmetics.
- Rujul negru este asociat cu subcultura Goth si Punk.
- Studiile au aratat ca vanzarile de ruj tind sa creasca in timpul zilelor sumbre sau ploioase.
- Rujurile pot fi separati in mai multe tipuri – ruj obisnuit, rujuri lucioase sau stralucitoare, buze, rujuri hidratante, luciu de buze si balsam de buze.
Asadar, acestea sunt unele dintre cele mai interesante lucruri despre rujurile de buze pe care femeile ar fi interesant sa le cunoasca, mai ales daca tinem cont ca folosesc in fiecare zi acest produs de machiaj.