Curiozitati despre centralele pe lemne Liepsnele

Liepsnele este unul dintre brandurile cele mai sonore de pe piata centralelor termice pe lemne. A castigat aprecierea consumatorilor obisnuiti dar si a instalatorilor in primul rand cu o calitate greu de contestat. De asemenea, numarul mare de avantaje al centralelor Liepsnele este alt un argument care sustine popularitatea acestui brand din Lituania.

Drept urmare, exista si multe semne de intrebare in legatura cu centralele care apartin acestui brand. Pentru acest articol am pregatit cateva informatii utile despre aceste centrale pentru cei care se documenteaza si vor sa afle mai mult despre centralele Liepsnele. Speram ca informatiile prezentate sa fie un real ajutor pentru toate aceste persoane!

Informatii utile despre brandul Liepsnele

Liepsnele este un brand din Lituania foarte apreciat pentru centralele pe lemne pe care le produce. Acestea sunt certificate TUV si totodata au marcajul CE. Drept urmare, atat calitatea cat si siguranta in utilizare reprezinta doua aspecte garantate de catre aceste doua certificari.

Pentru alimentarea centralelor Liepsnele se poate folosi combustibil solid precum lemn, carbuni, rumegus, dar si brichete sau alte deseuri din lemn.

Centrale pe lemne cu ardere tip candle

Centralele Liepsnele sunt cunoscute pentru faptul ca folosesc un principiu de ardere inovativ, foarte practic si foarte apreciat. Este vorba despre arderea tip candle, sau lumanare daca traducem termenul din limba engleza.

Acest principiu este foarte avantajos din multe puncte de vedere: consum redus, randament inalt, performante superioare, ardere lenta, autonomie mare dar si durata de functionare indelungata.

Iar acestea sunt doar cateva dintre beneficiile de care se bucura proprietarii de centrale pe lemne care sunt sub sigla acestui brand consacrat la nivel international.

Cate modele de centrale sunt disponibile?

Intrand pe site-ul centrale-lemne-liepsnele, vei descoperi ca exista mai multe modele de centrale produse de acest brand. Mai exact, exista diferite modele in functie de puterea pe care o au.

Este vorba despre L10, L20 si L40. De asemenea, pentru fiecare dintre cele trei modele exista si versiunea Universal, anume L10 Universal, L20 Universal si L40 Universal.

Diferenta dintre L10 simplu si L10 Universal este insa importanta iar de aceea trebuie cunoscuta. Mai exact, modelele L10, L20 si L40 pot arde doar lemne si brichete de rumegus, in timp ce in modelele Universal pot fi arse nu numai lemne, brichete de rumegus, peleti si deseuri de lemn, ci si brichete de rumegus.

Modelele Universal au un traseu secundar in partea inferioara, cu ajutorul caruia pot fi arsi carbuni. De asemenea, aceste modele mai sunt dotate si cu un gratar de fonta.

Cat de des ar trebui curatata centrala pe lemne?

Centrala pe lemne ar trebui instalata numai de catre un instalator profesionist care sa respecte indicatiile din cartea tehnica. In cazul in care instalarea a fost realizata corect si se foloseste combustibil de calitate, atunci nu ar trebui sa existe depuneri.

Cu toate acestea, se recomanda ca intregul sistem de incalzire sa fie verificat din cand in cand si sa se curete daca au aparut depuneri.

Lucrarile pentru intretinerea centralei sunt simple si nu necesita foarte mult timp. Iar daca toate indicatiile producatorului sunt recomandate, atunci cu siguranta sistemul de incalzire va functiona mult timp, fiind foarte rentabil si economic totodata.

Add a Comment