Cum sa alegi in mod potrivit proiectul de casa?

Proiectarea casei este prima si cea mai importanta etapa din procesul construirii casei tale. De la prima linie trasata de catre arhitect si pana la ultima, totul trebuie sa se plieze pe cerintele tale. Se poate intampla totusi, ca realizarea unui proiect de casa conform propriilor dorinte sa depaseasca cu mult bugetul de care dispui.

O solutie ce vine la pachet cu multiple avantaje si la care apeleaza majoritatea in momentul in care vor sa demareze lucrarile de constructie se refera la cumpararea unui proiect de casa gata facut si eventual, adaptarea lui in functie de pretentii. Inainte de a afla cum alegi acest proiect de casa, iata care sunt plusurile acestei optiuni:

  • Este varianta convenabila intrucat nu mai este nevoie sa platesti un arhitect pe care sa-l delegi cu realizatea proiectului tau de la A la Z, ci este suficient sa te adresezi unei firme specializate si sa il cumperi gata facut. Diferenta de pret dintre cele doua optiuni poate ajunge la ordinul miilor de euro, asta in functie de complexitatea si proportiile proiectului.
  • Este o alternativa rapida – din momentul in care ai cumparat acest proiect de casa, poti incepe demersul in vederea efectuarii lucrarilor de constructie. In cazul unui proiect unic trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare, deoarece finalizarea casei visate se poate prelungi cu luni de zile.

Revenind la subiectul de interes, respectiv alegerea proiectului de casa potrivit, exista cativa factori pe care trebuie sa ii iei in considerare pentru a putea fi sigur ca vei avea parte de casa dorita. Iata despre ce este vorba!

Modelul casei

Esti un adept al caselor in stil traditional sau in stil modern? Poti folosi drept inspiratie si alte modele de casa. De exemplu, daca ti-a ramas gandul la o casa in stil andaluz sau american vazuta in vreuna dintre calatoriile tale, poti opta pentru un proiect de casa care se apropie de ceea ce te atrage.

Tot in aceasta etapa trebuie sa te hotarasti daca vrei o casa fara etaj, cu etaj sau mansarda. Poti opta pentru unul dintre acele proiecte case parter puse la dispozitie de o firma renumita pentru experienta detinuta in domeniul proiectarii constructiilor de orice fel.

Aceste case sunt mult mai simplu de incalzit, pierderile de caldura sunt mai mult mai mici, deci esti avantajat din punct de vedere al eficientei energetice. Asta se traduce prin facturi lunare pe timp de iarna mult mai reduse. Chiar si pe timp de vara cand va fi nevoie de un sistem de aer conditionat, costurile sunt de asemenea reduse.

Nu este de neglijat nici plata unui impozit mai mic catre stat, in cazul in care ai decis sa construiesti o casa mai mica, fara etaj.

O casa pe un singur nivel poate fi un spatiu aerisit si extrem de confortabil, atunci cand este compartimentat corespunzator. Peretii unei astfel de case nu necesita o grosime la fel de mare ca cea pentru locuintele pe mai multe niveluri, deci vei castiga spatiu. Vei avea de asemenea posibilitatea de a instala ferestre mult mai mari care sa lase lumina sa invadeze interiorul.

Desigur, este aproape inutil de mentionat cu privire la costul de achizitie al unei case fara etaj care de multe ori nu depaseste pretul unui apartament. In plus, nu exista scara interioara, deci nu exista riscul unei accidentari nedorite. Ideal nu doar pentru cuplurile in varsta, ci si pentru familiile tinere cu copii mici.

Daca ideea unei astfel de case nu iti surade, mai mult ca sigur vei gasi o multime de sugestii pe smarthomeconcept.ro care te vor atrage. Posibil sa iti placa unul din planurile de casa cu parter si mansarda pe care o vei putea transforma intr-un spatiu intim in care sa te relaxezi dupa o zi plina la munca.

Functionalitati

Nu este de ajuns sa iti imaginezi cum va arata casa ta, ci trebuie sa te gandesti si la functionalitati. Ai nevoie de un garaj pentru masina sau te tenteaza o piscina in care sa te racoresti in zilele calduroase de vara? Sau poate iti doresti un foisor unde sa te relaxezi cu prietenii in weekend. Ori le vrei pe toate.

Ar fi bine in acest caz sa te asiguri ca se regasc inca de la inceput in planul de casa. Este valabil si in cazul functionalitatilor de care nu te poti lipsi. De asemenea, ia in considerare numarul de camere, amplasarea lor, dimeniunile fiecareia in parte.

Nu uita, daca esti in criza de timp, un proiect de casa standard, gata facut este fix ce ai nevoie. Atunci cand nu esti presat de timp si iti doresti o casa personalizata pe cerintele tale pana la ultimul detaliu, apeleaza la o firma de specialitate care sa ti-o proiecteze asa cum iti doresti.

Add a Comment