Cum fac banner pentru blog, tutorial

În acest tutorial o să încerc să descriu pe înţelesul tuturor problema “Cum îmi fac banner pentru blog”, datorită căreia se ajunge destul de des pe acest site.

• Primul pas este stabilirea dimensiunilor banner-ului care ar fi bine să fie 125×125 pixeli, mărime preferată de 99% din amatorii de schimb de bannere. Trebuie să te gândeşti că bannerul făcut de tine va sta alături de alte bannere unde va trebui să se încadreze în peisaj. Poţi încerca dimensiuni de până la 160x160px, cam asta ar fi maximum de mărime care se poate încadra într-o casetă de sidebar de wordpress.

• Imaginea propriuzisă dacă este statică se crează cu programul dorit, paint, photoshop, se aduce la dimensiunea dorită. În paint se pot face lucruri minunate, singura condiţie este ca imaginea rezultată să fie salvată în format .bmp/24 bit, şi se converteşte ulterior cu altceva în .jpg sau .png. Paint-ul are nişte filtre de compresie .jpg mizerabile, în rest e ok.

• Dacă imaginea este animată în format .GIF se pot folosi programele UleadGIF, Swish, nu necesită cine ştie ce cunoştinţe speciale.

• Dacă banner-ul se doreşte a fi transparent, adică fără border şi fond trebuie recurs la photoshop care are în meniu File/Export/GIF89a Export…

• Dacă imaginea dorită constă doar din text, recomand o aplicaţie online care se găseşte aici

• Dacă banner-ul se doreşte a fi o imagine trucată, un editor de imagini online cu multe opţiuni, aici

Mai rămâne o problemă, editarea, generarea codului de banner.
Codul de copiat, inserat pe alt site care trebuie să îl pui la dispoziţie.

Recomand să nu scrii codul direct în post ca pe un text oarecare, sunt teme de wordpress care semnele ” le transformă în altceva. Varianta optimă este introducerea codului într-un TEXTAREA precum mai jos.

Pentru a insera acest TEXTAREA direct în post sau pagina unde doreşti să-l afişezi, copiază copy/paste codul cu albastru de mai jos:

<div align=”center”><textarea cols=”65″ rows=”4″><a href=”http://www.blogultau.ro/” target=”_blank” title=”Titlul blogului tau”><img src=”http://www.blogultau.ro/imagini/banner.png” border=”0″ alt=”Titlul blogului tau”></a></textarea></div>

Bineînteles că modifici:
– url blog cu un / la sfârşit;
– Titlu blog;
– nume folder imagine banner;
– nume imagine banner;
– extensie filă imagine banner (.jpg sau .png sau .gif) în funcţie de caz.

• În tag-ul de “title” şi “alt”, respectiv titlul blogului tău, nu folosi diacritice, codul tău urmează a fi copiat de alţii într-o filă .php care nu suportă aşa ceva. Dacă totuşi doreşti să pui diacritice se poate prin simboluri html,
exemplu, litera ă = &#259;

• Dacă ai blog pe domeniu propriu să NU ai activat în cPanel modulul Security/Hot Link Protection pe tipul de filă imagine banner. Din Default NU este activat, deci dacă nu ai umblat acolo nu trebuie să îţi faci probleme. Imaginea banner-ului care este hostată la tine urmează a fi încarcată de un alt site şi Hot Link Protection ar împiedica acest lucru.

Add a Comment