Cum aleg un scaun birou cat mai confortabil

Munca la birou este una pe cat de placuta, pe atat de nociva, din punct de vedere al sanatatii. Lipsa miscarii fizice si, mai ales, orele lungi petrecute in fata calculatorului sau chiar a actelor de completat iti pot cauza diverse afectiuni, pe care medicii le-au categorisit deja in boli asociate muncii la birou.

Prin urmare, sedentarismul, obezitatea sau chiar unele afectiuni de natura psihica, precum anxietatea, sunt doar cateva dintre marile minusuri pe care munca la birou le comporta pentru noua generatie de birocrati. Cu toate acestea, sunt cateva solutii care te pot ajuta sa faci din biroul tau un loc cat se poate de confortabil si de sanatos, totodata.

Iar primul lucru pe care il ai de facut este sa achizitionezi un scaun pentru birou adecvat de pe inegal.ro. Indiferent ca vorbim despre scaune simple, capitonate, pana a cele directoriale, cu manere pentru sprijinit coatele, toate acestea pot sa iti amelioreze starea de bine la birou, daca stii cum sa le alegi. Sa vedem asadar cateva criterii dupa care ar trebui sa alegem un scaun pentru birou.

Reglaj pe inaltime

Un prim aspect pe care il ai de facut ar fi sa cauti scaune pentru birou care sa fie echipate cu reglaje pe inaltime. Se stie ca multe dintre afectiunile coloanei vertebrale sau ale ochilor sunt cauzate de pozitia incomoda la scris sau de butonat la calculator, cauzata atat de distanta fata de monitor, cat si de pozitia coatelor pe birou.

Iar aceste lucruri se simt mai ales la copii, care, din dorinta de a folosi scaunul parintilor sau poate chiar din lipsa posibilitatilor financiare pentru achizitia unui scaun special pentru copii, acestia aleg sa faca eforturi in a scrie sau sa vada cum trebuie la calculator.

Un alt aspect important este reglajul spatarului. Acesta nu trebuie sa fie nici prea lasat pe spate, dar nici prea in fata, ci atat cat sa iti permita o pozitie corecta la masa de lucru, dar si relaxarea spatelui, dupa o perioada mai indelungata petrecuta la scris.

In orice caz, medicii recomanda evitarea statului prelungit pe scaun, indiferent de activitatea desfasurata. Prin urmare, miscarea in mod regulat ramane singurul mijloc prin care putem preveni afectiunile coloanei vertebrale si ale ochilor.

Rotirea te scapa de stres

Nu in ultimul rand, de ani buni, piata mobilieruui pentr birou este dominata de scaunele de tip directorial, capitonate si rotitoare. Dincolo de reglajul pe inaltime, acestea iti ofera atat o pozitie buna la scris, cat si un confort sporit atunci cand doresti sa te relaxezi cateva minute.

Add a Comment