Cea mai bună campanie de marketing

… pentru bănci, este la îndemâna oricui. Nu, nu trebuie să ai 3 facultăţi şi 5 cursuri de marketing ca să îţi dai seama care ar fi. Trebuie doar să ai cap şi să gândeşti logic! Ce apreciază cel mai mult un client atunci când intră în banca X? Să rezolve cât mai repede treaba şi să plece dracu’ de acolo, că mai are şi altă treabă de făcut în ziua respectivă. Cum sunt trataţi clienţii în 99% din cazuri? Lăsaţi să aştepte cu orele, până se gândeşte un gog să îi întrebe de sănătate, pe scaunele alea infecte din bancă.

O ştiţi pe aia cu “tu cu cine faci banking”? Da, cu ei fac banking, şi îmi cam pare rău de treaba asta. O oră şi jumătate am aşteptat la bancă (sucursala BCR de la Basarab) ca să mă bage şi pe mine cineva în seamă. E adevărat că din cei 3 sau 4 operatori disponibili, unul era ocupat cu o familie ce doreau să facă nu ştiu ce credit ipotecar, dar restul? Probabil era treabă multă de făcut în ziua respectivă, prieteni de adăugat, ferme de cules, d’astea de pe la serviciu…

Nu au nici cea mai mică noţiune de ceea ce înseamnă respectul faţă de client, şi nu vorbesc aici de BCR neapărat, pentru că lucrul ăsta nu se întâmplă numai la bănci, ci şi când te duci să iei pâine de la colţ, cucoana aia mai întâi termină de povestit cu prietena ei filmul de seara trecută, şi apoi te întreabă şi pe tine ce doreşti.

După părerea mea, cea mai bună campanie de marketing este aceea în care produsul (fie că vorbim de credite bancare, fie că vorbim de castraveţi) se vinde singur. Un “comerciant” serios nu are nevoie de o reclamă puternică în spate, pentru că dacă pune preţ pe ce este mai important, şi anume clientul, nu are de ce să mai investească în altceva. Voi ce părere aveţi? Vi s-a întâmplat să staţi cu orele la vreun ghişeu?

Add a Comment