Ce materiale folosim la termoizolatia casei
|Pentru un confort sporit, lucrarile de termoizolatii au o importanta cruciala pentru locuinta si nu numai. Vorbim aici si de cladiri, nu doar de locuinte. In lipsa unei termoizolatii corect executate, cea mai mare parte din caldura se pierde prin pereti, iar acest lucru atrage dupa sine cheltuieli foarte mari pentru energia utilizata. Asta duce si la o lipsa acuta de confort. De aceea, indicat este sa folositi materiale de cea mai buna calitate cand vine vorba de propriul confort. Una dintre cele mai bune solutii de termoizolare este spuma poliuretanacare castiga din ce in ce mai mult teren in fata metodelor traditionale.
Inainte de a fi pusa pe piata, aceasta a fost supusa unor teste acreditate care au dovedit faptul ca merita din plin recunoasterea, avantajele utilizarii acestui sistem pentru termoizolatii fiind nenumarate. Prezinta avantajul furnizarii unei termoizolatii perfecte, lipsita de imbinari si rosturi, fiind si foarte rezistenta la temperaturi extreme. Prezinta o densitate mai mare decat a polistirenului si poate fi aplicata pe orice tip de suprafata, indiferent de materialul din care este facut. Are o rezistenta mare in timp, cost redus si o aplicabilitate rapida cu ajutorul pulverizarii. In Romania, in 2008 a inceput procesul de reabilitare termica. Multi nu prea au inteles la ce ajuta si de ce este necesar, dar cu timpul nu au avut de ales cand intr-un final au inteles rolul termoizolatiei apartamentului. Cei care si-au izolat apartamentul au avut facturi mai mici de platit, iar confortul termic a fost mai mare fata de atunci cand nu aveau izolata termic locuinta. Producatorii de materiale termoizolante au inceput sa caute variante cu care sa se diferentieze de concurenta si unii au reusit. Au investit sume considerabile pentru a-si atrage cati mai multi clienti cu materiale de cea mai buna calitate.
Diverse sisteme de termoizolatii
In ultimii ani, izolatia cu polistiren a cunoscut imbunatatiri considerabile, insa asta nu i-a oprit pe producatori sa ofere clientilor si alternative. Printre acestea se numara placile minerale termoizolatoare, spuma poliuretanica rigida, vata mineral, precum si noile tipuri de caramida care nu necesita termoizolare. Potrivit specialistilor in domeniu, romanii ales pentru termoizolatii polistirenul deoarece este ieftin, dar si din cauza ca acestia nu cunosc celelalte sisteme de termoizolatii care pot fi mai performante si mult mai durabile decat cele folosite in mod obisnuit. Vata minerala are o conductivitate termica cu 10-15% mai buna decat polistirenul. Sistemele de termoizolatie bazate pe vata minerala sunt asociate de romani cu locuintele pe stil american care au pereti de inchidere de tip sandwich si sunt umpluti cu vata minerala. Costul izolarii unei suprafete de 100 mp cu un sistem bazat pe izolatia cu vata minerala costa si 2.000 de euro sau chiar mai putin. Diferenta este data de rezistenta vatei minerale.