Apuca-te de agricultura, dar… Nu Oricum!

Domeniul agricol a devenit astazi din ce in ce mai atractiv in Romania. Aceasta dupa o perioada in care acest domeniu a fost lasat oarecum la voia intamplarii, cu un faliment care a tinut cont doar de schimbarile de ordin social si politic din tara noastra. Aici, trebuie sa ne aducem aminte de perioadele in care Romania era considerata „granarul Europei”, cu culturi de cereale si paioase promovate intensiv, pe suprafete mari.

Aceasta era perioada in care proprietatea privata nu exista, iar marile exploatatii agricole erau controlate exclusiv de stat. Astazi insa, dupa aproape trei decenii de democratie, odata cu recastigarea dreptului la proprietate asupra pamanturilor in instanta, romanii au reinvatat practic o meserie pe care au practicat-o de decenii, insa intr-un mod mult mai elaborat.

Asa se face ca avem astazi oameni de afaceri din domenii total diferite care isi muta business-ul in agricultura, in conditiile in care acest domeniu a devenit unul mai mult decat profitabil.

Seminte si tratamente de calitate

Pana a intra insa din plin in domeiul agricol, iti trebuie insa ceva consultanta si cunostinte in domeniu. Este motivul pentru care astazi pe piata au aparut companii precum Nu Oricum, axate pe agricultura de la nivel basic pana la cea de tip intensiv, super-tehnologizata. Nu Oricum iti va pune astfel la dispozitie seminte certificate genetic, al caror randament este aproape suta la suta corespunzator fisei tehnice a produsului.

Astfel, nu trebuie sa ne mai mire ca un soi de porumb cultivat cu seminte pastrate de pe un an la altul, pe sistemul traditional, va avea o productivitate de cateva ori mai mica decat un soi hibrid, certificat genetic, pus la dispozitie prin intermediul firmelor specializate. De asemenea, Nu Oricum asigura tratamente specifica culturilor naturalizate la noi, asfel incat tu sa obtii productivitate maxima.

Indiferent ca ai de combatut deja niste daunatori sau diferite boli ale plantelor, fie doresti sa aplici un tratament preventiv, acum ai la dispozitie solutii complete pentru culturile tale, menite sa iti sporeasca productivitatea.

Sisteme de irigatii si panouri antigrindina

Nu in ultimul rand, Nu Oricum iti sta la dispozitie cu sisteme de irigatii dintre cele mai performante, astfel incat sa nu simti perioadele secetoase din an. Acestea sunt concepute in asa fel incat sa iti asigure o irigare optima a plantei, dar si sa iti confere un consum redus de apa si de energie, care sunt inca un impediment major in dezvoltarea sistemelor de irigatii din Romania.

Nu in ultimul rand, poti gasi la firmele de profil sisteme de solarii si de sere, dar si de panouri protectoare impotriva grindinei, fenomen care a devenit pericolul major al culturilor din tara noastra.

Add a Comment