Aparatul de sudura – o achizitie importanta in gospodarie

Dacă ai de efectuat mici lucrări de reparație în gospodărie, atunci cu siguranță vei avea nevoie de un aparat de sudat care să te ajute la lucru.

În magazinele de profil, există o mulțime de aparate de sudură profesionale sau pentru uz casnic. Dincolo de preț, trebuie să iei în considerare și alte criterii atunci când alegi aparatul pentru a te asigura că faci alegerea potrivită.

Dacă ești începător poți găsi un aparat de sudură care să nu necesite o pregătire foarte specializată, cu un nivel de zgomot redus și care să îți permită să realizezi piese simple sau ceva mai complexe în funcție de necesități.

Ce materiale vei suda cel mai frecvent

Atunci când analizezi piața, va trebui să ții cont de tipul de materiale pe care le vei avea de sudat . În felul acesta, vei alege aparatul de sudat potrivit nevoilor tale.

Procesul de sudură presupune utilizarea unui material de bază (MB) și a unui material de adaos (MA). Acesta din urmă nu este necesar în toate operațiunile de sudură, ci se utilizează doar în cazul în care materialele care trebuie îmbinate nu sunt compatibile metalurgic.

Dacă ai nevoie de o sudură care să prezinte duritate, tenacitate, rezistență la coroziune, va trebui să selectezi cu atenție materialele pe care vrei să le sudezi.

Unde vei suda?

Anumite aparate de sudat – cum este cel destinat procedeului MIG-MAG impune utilizarea în spații închise, în timp ce alte aparate de sudură profesionale sunt potrivite pentru lucru în aer liber.

Așadar, cumperi un aparat de sudat pentru a efectua lucrări în garaj și ateliere sau îți trebuie un astfel de dispozitiv doar pentru gospodărie?

Ce tipuri de procedee există?

Cele mai utilizate procese de sudare sunt: MIG, TIG și sudarea cu electrod învelit. Demn de menționat este faptul că fiecare dintre cele enumerate se potrivește unui anumit număr de aplicații.

Sudarea cu MIG – cu electrod și gaz

Se utilizează pentru sudarea unor metale subțiri sau puțin mai groase. Se folosește un electrod de sudură pe o bobină alimentată automat la o viteză care este selectată în prealabil și care se menține constantă.

Sudarea cu TIG – cu gaz inert

Având în vedere faptul că acest tip de sudură oferă rezultate precise și curate, cei experimentați optează pentru un aparat de sudat special pentru TIG. Mai mult decât atât, utilizatorii au posibilitatea de a obține un control mai mre asupra sudurii.

Pe parcursul procedurii este nevoie de utilizarea unui electrod tungsten non-consumabil.

Se folosește un gaz protector – de regulă, argon – pentru a proteja sudura de contaminarea atmosferică.

Sudarea SEI – cu electrod învelit

Între electrod și piesă, se formează un arc electric. Ca urmare, se formează un gaz și zgură cu rol de protecție a băii de sudare împotriva mediului înconjurător. Apoi, zgura va fi înlăturată în urma procesului de solidificare și răcire.

Indiferent de tipul de sudură de care ai nevoie, va trebui să te orientezi către oferte de preț excelente. DeTop, un magazin specializat în comercializarea de aparate de sudură profesionale și accesorii necesare pentru sudură are o gamă variată de astfel de produse.

Add a Comment