Antibioticele la porumbei – administrare si recomandari

Pentru ca si organismul porumbeilor care au primit antibiotice ajunge sa nu mai reactioneze la acestea, diverse studii au fost realizate, in incercarea de a gasi alternative in ceea ce priveste terapiile acestora.

De obicei antibioticele nu mai au efect atunci cand au fost folosite in mod abuziv, respectiv pentru un timp indelungat, ceea ce a condus la cresterea nivelului antibiorezistentei.

Ceea ce candva se putea folosi pentru a trata infectii uzuale, astazi e posibil sa nu mai ofere aceleasi rezultate. Unele dintre antibiotice sunt absorbite doar intr-o proportie mai mica de catre organismul porumbeilor care au beneficiat deja de prea multe, astfel ca si eficienta este una mica.

Pentru ca porumbeii sa fie tratati corespunzator si sa scape de bacteriile, respectiv microbii contactati sau dezvoltati, este necesara alegerea atenta a medicatiei. Din oferta de antibiotice porumbei disponibila astazi, cea propusa pe produsecolumbifile.ro vizeaza un spectru larg de afectiuni, ceea ce recomanda magazinul columbofililor.

Reguli care sunt obligatoriu de aplicat in administrarea de antibiotice porumbeilor

Nu doar pentru ca achizitionarea propriu zisa a antibioticelor constituie o cheltuiala, ci si pentru efortul pe care il presupune administrarea acestora, este ideal sa fie de o calitate inalta, de efect. Exista o serie de reguli la care trebuie sa te raportezi de altfel. Iata ce spun expertii Produse Columbofile cu privire la acest subiect.

  • Este ideal sa fii in tema legat de sensibilitatea pe care o prezinta porumbeii, dar si sa ii monitorizezi atent atunci cand urmeaza sa le administrezi antibiotice, pentru a evita riscul de a esua urmand tratamentul.
  • Si flora intestinala a porumbeilor are nevoie de protectie dupa ce le-a fost administrat un tratament cu antibiotice, asadar trebuie sa cumperi si probiotice pentru acestia.
  • Nu uita ca respectarea dozelor terapeuticepe care ti le indica fiecare producator pe produse este cruciala. Vorbim de substante active, deci nu iti permiti sa risti nimic.

Principalele antibiotice care se administreaza porumbeilor exista sub un spectru terapeutic destul de larg. Trebuie sa te raportezi si la acesta cand alegi. Sunt de mai multe tipuri, deci iata o legenda a acestora: sensibile (S), moderat sensibil (MS), rezistente (R), prin injectare (inj), cu activitate strict intestinala (i), substante active (s.a.), respectiv greutate vie (g.v.).

De asemenea foarte important de stiut de catre columbofili este ca antibioticele nu vor fi niciodata administrate dupa auz. Este necesara efectuarea de analize pentru a determina afectiunea de care acestia sufera, respectiv pentru a stabili tratamentul potrivit, doza optima, etc.

Ce e drept, exista problema lipsei de laboratoare unde astfel de analize sa se poata efectua. Pentru ca este o chestiune care nu poate suferi amanare, recomandarea specialistilor ramane solutia columbofililor. Simptomele pe care le prezinta porumbeii sunt foarte importante in ceea ce priveste stabilirea unui diagnostic, respectiv achizitionarea unui tratament bun.

Pe langa tratamentele de acest fel, asigurarea nutrientilor de care porumbeii au nevoie in decursul unui an este esentiala. Produse precum Tollyamin Forte sunt recomandate in acest sens.  Beneficiezi de fiecare data de siguranta ca cele cumparate sunt de calitate, deci ca isi vor face efectul, atunci cand sursa ta este ProduseColumbofile.ro.

Add a Comment