8 chei secrete de criptare

Chiar daca nu va este foarte clar ce fac aceste chei, vreti sa le aveti, credeti-ma. Pentru simplul motiv ca astfel blogul vostru devine mult mai greu de spart (de catre oameni sau de catre aplicatii / scripturi malitioase). Si astfel veti dormi mai linistiti, corect? In plus, cele 8 chei sunt foarte usor de adaugat. Iata ce aveti de facut:

Accesati generatorul online de chei(unealta a WordPress-ului) si copiati cele 8 linii. Ar trebui sa arate ca in imaginea de mai jos. La fiecare accesare a paginii se genereaza alte chei, deci nu va faceti probleme in privinta unicitatii.

Folosind FTP sau managerul online de fisiere, mergeti in directorul in care aveti instalat WordPress si cautati fisierul wp-config.php
Deschideti acest fisier in mod editare si cautati secventa:

/**#@+
* Authentication Unique Keys and Salts.
*
* Change these to different unique phrases!
* You can generate these using the {@link https://api.wordpress.org/secret-key/1.1/salt/ WordPress.org secret-key service}
* You can change these at any point in time to invalidate all existing cookies. This will force all users to have to log in again.
*
* @since 2.6.0
*/

Inlocuiti cheile existente sub aceasta secventa cu cele generate la pasul 1
Salvati fisierul si… gata! Treaba rezolvata!

Ati vazut ce usor a fost? Cat a durat? Un minut? Mai putin? Pai si nu merita timpul asta, pentru a sti ca blogul tau e mai securizat si mai protejat?

Aveti alte metode post-instalare de securizare a blogului? Va invit sa le impartasiti cu noi mai jos, la comentarii!

Add a Comment