6 idei pentru a deveni un blogger mai eficient

Vrei ca blogul tau sa ingroase randurile celor inactive? Atunci inchide browserul, n-ai nevoie de acest articol. Daca insa doresti sa devii un bloger profesionist, sa ai un blog mai bun, care sa intre in cercul exclusivist al celor considerate active si urmarite, citeste sfaturile de mai jos.

In primul rand, trebuie sa devii constient ca disciplina si consecventa sunt doua caracteristici necesare pentru a parcurge acest drum. De aceea, trebuie sa stii cum sa-ti organizezi timpul, sa iei in serios bloggingul, sa tratezi scrierea articolelor ca pe oricare activitate serioasa din viata ta. Daca mai vrei sa si castigi bani de pe urma blogului, cu atat mai mult.

Am adunat penru voi 6 idei pe care ar trebui sa le aveti de la inceput in minte, pentru a dezvolta obiceiuri prin care sa deveniti mai eficienti. Sa le aveti de la inceput in minte, dar pe tot parcursul experientei voastre de bloggeri.

Constientizeaza ca trebuie sa scrii. Daca esti programator trebuie sa scrii programe, daca esti vanzator trebuie sa vinzi. Pentru ca asta e treaba ta. La fel, daca esti blogger trebuie sa scrii articole. Constientizeaza treaba asta si vei avea numai de castigat. Daca iti vine ideea, scrie! Cu cat te obisnuiesti mai mult cu aceasta idee, cu atat va deveni mai usor de realizat, va deveni un obicei, nu o obligatie, o povara, cum s-ar putea sa simti la inceput.

Fii tot timpul pregatit! Stiti vorba aia… “nu stii de unde sare iepurele”; ei bine, nici ideile pentru un articol exceptional nu stii unde si cand apar. De aceea ar fi bine sa fii tot timpul pregatit, in caz ca te loveste o idee geniala 🙂 . Cum nu esti tot timpul in fata laptopului, trebuie sa ai o alternativa, sa poti nota cand iti vine ideea. Eu de exemplu notez pe telefonul mobil (sau ma inregistrez vorbind despre ideea respectiva). Altii au tablete sau agende – mie mi se par incomod de transportat; telefonul in schimb il ai tot timpul la tine. Ce alegeti – e optiunea voastra, important e sa aveti posibilitatea de-a nota ideile oricand si oriunde va vin. Daca va vine o idee in drum spre casa si nu o notati, cand ajungeti acasa va luati cu alte treburi si o uitati. Si uite-asa s-a dus un articol de success! 🙂

Cadenta. Analizati bine subiectul tratat in blog si ganditi-va obiectiv cate articole puteti scrie pe saptamana. Bun. Acum mai ganditi-va o data. Ati ramas la acelasi numar, l-ati mai scazut? Ok… indieferent ca acel numar e 7, 15 sau 2, stabiliti-l sa fie convenabil pentru voi, pentru ca va sfatuiesc sa fiti consecventi! Daca stabiliti ca puteti scrie 5 articole pe saptamana, va voi ruga sa scrieti cel putin 5. Pentru ca cititorii vostri se vor obisnui cu aceasta cadenta; si vor ramane cititori fideli daca mentineti ritmul. Daca ati stabilit 5 articole pe saptamana dar din cand in cand scrieti 7 sau 10, nu e nici o problema. In schimb trebuie sa aveti grija sa nu scadeti sub 5 niciodata! Mai multe zile de inactivitate decat in mod normal denota lipsa de organizare, dezinteres sau mai mult, lipsa de respect pentru cititori.

Program. Stabiliti-va un program pentru scris. In functie de activitatile voastre zilnice, de disponibilitate, de serviciu, de familie, de orice altceva. Pentru unii ar putea fi mai convenabil dimineata, pentru altii seara, depinde de fiecare. Dar incercati sa va faceti un program. Asta nu inseamna ca trebuie sa scrieti numai in timpul acelui program prestabilit. Daca aveti timp si chef sa scrieti si inafara lui, scrieti. Eu de obicei scriu dupa-masa. Dar nu inseamna ca nu vor fi si articole scrise dimineata. Ideea e sa ai o regula generala. Mici exceptii se accepta.

Mediul. Pentru multi dintre voi un mediu (in parc, pe o banca) poate fi mai productiv decat altul (acasa, la birou). Poate sunt si persoane care sunt la fel de productive in orice conditii… greu de crezut totusi. Voi va cunoasteti cel mai bine, voi trebuie sa va alegeti mediul in care nu avet factori disturbatori, mediul in care atingeti cote maxime de productivitae. Eu de exemplu prefer sa stau la birou, fara prea multa lume in jurul meu. Asa ma concentrez mai bine si sunt mai eficient.

Publica. Scopul final al unui articol este acela de-a fi publicat. Nu scrieti si rescrieti un articol de o suta de ori, timp de saptamani sau luni. Publicati-l! Un articol bunicel, dar publicat, e infinit mai valoros decat unul aproape perfect, dar nepublicat. In plus, oricat de mult ati lucra la un articol si oricat l-ati corecta si imbunatati, nu va fi niciodata perfect. Pentru ca voi, autorii, il puteti duce cel mult aproape de perfectiune. Cititorii insa sunt cei care-l vor desavarsi prin comentariile lor, nu uitati asta!

Nu spun sa urmezi intocmai sfaturile mele, dar citeste-le, analizeaza-le, eventual incearca-le si vezi daca functioneaza si pentru tine, daca te fac sa devii un blogger mai eficient. Nu spun ca e usor sa le faci pe toate, nici mie nu mi-e usor, dar cred ca merita incercat.

Intrucat asemenea voua, incerc sa devin un blogger profesionist, m-as bucura daca ati impartasi prin comentarii metodele pe care voi le aplicati pentru a deveni mai eficienti! Astept… voi sa propuneti, eu sa incerc!

Add a Comment