10 lucruri elementare pentru blogging

Daca vreti sa lansati un blog cu adevarat reusit, credeti-ma ca merita sa investiti putin timp pentru a intelege cum il puteti face grozav!

Ok, iata lista pe care trebuie sa o bifati inainte de-a trece mai departe:

Dupa cum spune si numele seriei, vom folosi WordPress ca platforma de blogging. Unele aspecte descrise in articole se aplica si altor platforme, dar altele in schimb sunt strans legate de WordPress. Despre avantajele alegerii acestei platforme probabil ati citi deja, dar voi detalia si eu intr-un articol viitor
Vom vorbi despre un blog gazduit pe hosting propriu, cu domeniu propriu, folosind WordPress.org, nu WordPress.com (versiunea gratuita).
Presupun deasemenea ca aveti deja achizitionat un plan de hosting si aveti acces la el. Este foarte important sa aveti acces la fisiere, pentru ca vor fi articole in care va voi arata ce modificari trebuie aduse anumitor fisiere.
Consider ca sunteti indeajuns de familiarizati cu platforma WordPress incat sa va descurcati cu navigarea prin interfata de administrare. Oricum, navigarea e intuitiva si se invata repede.
E nevoie de cateva cunostinte de baza in ceea ce priveste editarea temei alese; nu va faceti insa griji, cand ajungem acolo voi descrie in amanunt pasii care trebuie urmati.
Trebuie sa stiti (probabil stiti deja) cum sa downloadati si instalati teme si pluginuri pentru WordPress. Vom invata si asta, just in case.
Copy-paste stie face oricine, deci n-o sa aveti probleme cand va trebui sa luati o bucata de cod dintr-un loc si s-o puneti in altul.
In unele articole voi recomanda aplicatii care va pot fi de folos in intretinerea, monitorizarea, optimizarea, promovarea sau monetizarea blogului. Va fi necesar asadar sa va descurcati cu crearea conturilor in aceste aplicatii. Dar din nou, nu va faceti griji, voi explica totul in detaliu pentru fiecare caz in parte.
Sper ca articolele sunt suficient de clare si detaliate incat oricine le citeste sa poata face ceea ce se descrie in ele. Presupun asadar ca tot ceea ce trebuie facut veti face voi insiva, nu veti avea un administrator al blogului care face totul pentru voi. In fond si la urma urmei VOI vreti sa fiti bloggeri mai buni, nu altii. Si asta nu se poate face decat invatand si exersand.
Presupunerea finala si una din cele mai importante este ca va doriti un blog mai bun, ca aveti dorinta, curajul si tupeul de-a demonstra ca puteti avea un blog mai bun prin forte proprii!

Bun, cele de mai sus ar trebui sa acopere cam tot ce va trebuie pentru a incepe calatoria spre un blog mai bun! Asa ca… sa-i dam bice!

Aveti intrebari, nelamuriri sau credeti ca aveti nevoie de informatii suplimentare legate de cele de mai sus? Sunteti nesiguri daca va descurcati cu unele dintre ele? Lasati un comentariu si va voi raspunde cat de repede pot!

Add a Comment